Selecteer een pagina

Vijf welzijnsorganisaties ontvangen samen een tweejarige landelijke subsidie voor jongeren

Vanuit het landelijke programma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) hebben welzijnsorganisaties Scala , M.O.S, de Skûle, Caleidoscoop en Sociaal Collectief samen subsidie ontvangen voor het opstarten van MDT-Divers Friesland. Het project richt zich op jongeren uit de gemeenten Smallingerland, Waadhoeke, Harlingen, Heerenveen, Ooststellingwerf en Súdwest-Fryslân.

De gunning van deze subsidieaanvraag is een prachtig resultaat van de samenwerking tussen jongeren, jongerenwerkers, verschillende ketenpartners en de zes betrokken gemeenten.

 

MDT Divers zal de komende twee jaar 400 jongeren de kans geven om talenten te ontdekken, ervaringen op te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en kansen voor maatschappelijke impact te realiseren. Als welzijnsorganisaties zijn zij al actief in het aanbieden van programma’s en/of activiteiten, gericht op jongerenparticipatie en talentontwikkeling in de eigen regio. Met de samenwerking staat uitwisseling van kennis en een groter bereik van jongeren in Friesland centraal.

Talenten en kansen van de regio 

Bij MDT Divers gaan jongeren op expeditie. Jongeren tussen 14-27 jaar die wonen, werken of naar school gaan in 1 van de bovengenoemde gemeenten zijn welkom. Door maatwerk en passende begeleiding, is elke jongere welkom om mee op expeditie te gaan. Jongeren bepalen hun eigen route en krijgen begeleiding van jongerencoaches. Meedoen kan tijdens of naast school, studie, werk, een vakantie of tussenjaar. Talenten en kansen van de regio ontdekken is een belangrijk onderdeel in de expeditie. Jongeren doen vrijwillig mee, zij hebben de regie bij ‘de beste versie van zichzelf’ ontwikkelen.

 

Over Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Binnen het programma MDT werken de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS), Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) en Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SZW), jongerenorganisatie Nationale Jeugdraad, Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, ZonMw, gemeenten en maatschappelijke organisaties met elkaar samen. Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS is politiek verantwoordelijk voor MDT. In het regeerakkoord is afgesproken dat er vanaf 2021 jaarlijks 100 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld voor MDT.

“Het is gratis, doe gewoon mee. Als het niets is, is het niets, maar dan ben je een ervaring rijker.”

Neem contact op met Wietske de Koe via wietske@mdt.frl

Meer informatie over MDT op www.doemeemetmdt.nl

 

 

 

Wil je meer weten?

Heb je een idee naar aanleiding van dit bericht? Of wil je om een andere manier met ons in contact komen? Klik dan op onderstaande knop!

Volg ons op Instagram

Andere berichten

Ontdekkingstocht naar de beste versie van jezelf

Ontdekkingstocht naar de beste versie van jezelf

Als jongere meedoen aan een MDT traject? Twee jongeren die de eerste stappen al gezet hebben, zijn helder in hun advies: doen! Het duurt maar een half jaar, het is gratis, je komt erachter waar je interesses en talenten liggen en welke opleiding of baan bij je past. Het verhaal van Jetze (26 jaar) en Jelmer (20 jaar).

Lees meer
Halfjaarrapportage MDT zoek het uit – juni 2020

Halfjaarrapportage MDT zoek het uit – juni 2020

Halfjaarrapportage juni 2020 MDT zoek het uit Maatschappelijke Diensttijd is van start in Noord Friesland. Na toekenning van de subsidie door ZonMw is er vanaf 14 oktober 2019 hard gewerkt om het project, samen met jongeren, van de grond te krijgen. En dat is gelukt!...

Lees meer

Contact

Neem contact met ons op!

4 + 10 =