(juni 2020) Halfjaarrapportage juni 2020 MDT zoek het uit

Maatschappelijke Diensttijd is van start in Noord Friesland. Na toekenning van de subsidie door ZonMw is er vanaf 14 oktober 2019 hard gewerkt om het project, samen met jongeren, van de grond te krijgen. En dat is gelukt! Op 10 februari 2020 is de 1e groep gestart en op 12 mei de 2e groep.

Voor u ligt de eerste halfjaarrapportage.

Over MDT

Maatschappelijke Diensttijd is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Het is een kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Specifiek voor MDT ‘Zoek het uit!’ is dat jongeren ook aan de slag gaan met Ontdek je regio en Jongerenparticipatie. Het is voor, door en met jongeren. Het programma richt zich op jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die een half jaar op onderzoek willen gaan, 24 uur per week.

De rol van de overheid

Drie ministeries werken samen aan de ontwikkeling van MDT, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Staatssecretaris Blokhuis is de verantwoordelijk staatssecretaris en voorzitter van het
landelijk bestuurlijk overleg waaraan ook een van de wethouders van Dantumadiel, Noardeast-Fryslân en Waadhoeke deelneemt.

“Vanaf 2018 wordt geëxperimenteerd met MDT in verschillende proeftuinen in Nederland.

Uit het rapport

Klik op de foto om het volledige rapport te downloaden.

Samenwerking

 Samen met de ministeries hebben gemeenten, scholen, maatschappelijke organisaties en bedrijven gewerkt aan het ontwerp voor een maatschappelijke diensttijd. Vanaf 2018 wordt geëxperimenteerd met MDT in verschillende proeftuinen in Nederland. Deze proeftuinen worden gesubsidieerd door ZonMw. Op basis van de ervaringen in de proeftuinen is inmiddels een goed ontwerp voor MDT gemaakt. Officieel is MDT vanaf maart 2020 van start gegaan. In totaal zijn er nu meer dan 100 MDT-projecten door heel Nederland. MDT ‘Zoek het uit!’ is één van de elf gemeentelijke projecten die actief is in de gemeenteronde van het Actieprogramma MDT.

Wil je meer weten?

Heb je een idee naar aanleiding van dit bericht? Of wil je om een andere manier met ons in contact komen? Klik dan op onderstaande knop!

Volg ons op Instagram

Andere berichten

(april 2021) Rapportage MDT zoek het uit

(april 2021) Rapportage MDT zoek het uit

Rapportage april 2021 MDT zoek het uitMaatschappelijke Diensttijd `MDT ‘Zoek het uit!’ is inmiddels anderhalf jaar onderweg. De 1e groep is gestart op 10 februari 2020 en inmiddels draait groep 6 en zijn de voorbereidingen voor groep 7 in volle gang. MDT ‘Zoek het...

Lees meer
(maart 2021) Ik ga op reis en ik neem mee…

(maart 2021) Ik ga op reis en ik neem mee…

(maart 2021) Ik ga op reis en ik neem mee...Wat komt er op de checklist van het team van MDT ‘Zoek het uit’ om de ontdekkingsreis van jongeren naar de beste versie van zichzelf nòg beter te doen slagen? Deelnemers aan de online sessie MDT ‘Zoek het uit’ van 24 maart...

Lees meer
(dec 2020) Ontdekkingstocht naar de beste versie van jezelf

(dec 2020) Ontdekkingstocht naar de beste versie van jezelf

(dec 2020) Interview: Ontdekkingstocht naar de beste versie van jezelfMaatschappelijke Diensttijd met het oog op je toekomst! Als jongere meedoen aan een MDT traject? Twee jongeren die de eerste stappen al gezet hebben, zijn helder in hun advies: doen! Het duurt maar...

Lees meer

Contact

Neem contact met ons op!

1 + 9 =